ADVERTISEMENT
Uncategorized  

Tonton Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14 dengan sarikata Indonesia, masa lalu dan kenangan dalam fikiran Choso!

ADVERTISEMENT

Mengiklankan

ADVERTISEMENT

RUJUKANNEWS.comTonton Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14 Tarikh keluaran untuk sub Indonesia diumumkan pada acara Anime Japan 2023.

Sebagai sebuah syarikat penerbitan filem Jepun, TOHO Animation telah mengeluarkan video promosi (PV) di saluran YouTubenya sejak 25 Mac 2023.

Mengiklankan

Jom, tonton Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14 dengan Sub Indonesia

Tonton Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14
Tonton Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14 dengan sarikata Indonesia, masa lalu dan kenangan dalam fikiran Choso! (sumber gambar: imdb)

Tonton Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14 Ini juga akan disiarkan pada Julai 2023 dengan dua episod serentak iaitu 24-26 episod. Setiap episod musim kedua mempunyai 12 episod setiap satu.

Tonton The Past and Memories on Choso’s Mind!, Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14 dengan Sub Indonesia

Mengenai ringkasan cerita Tonton Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14 Ia akan menceritakan masa lalu Gojo dan arka kejadian Shibuya.

Anime yang dinanti-nantikan, Jujutsu Kaisen Musim 2, akan disiarkan pada 6 Julai 2023 di platform penstriman termasuk Netflix.

Apakah jenis plot menarik yang akan dipersembahkan dengan adaptasi dua lengkok manga? Di bawah adalah ringkasan Jujutsu Kaisen musim kedua dan beberapa maklumat penting berkenaan penyiaran anime ini.

Sinopsis Jujutsu Kaisen Musim 2

Bab kedua Tonton Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14 Ia akan menyesuaikan “Arka Makhluk Tersembunyi” dan “Arka Insiden Shibuya”.

Kedua-dua mereka menerima misi daripada Master Tengen untuk melindungi Riku Amanai sebagai pengganti Kapal Plasma Bintang.

Juga dalam arka “Insiden Shibuya”, pakatan roh terkutuk dan pengguna kutukan muncul, merancang insiden besar yang bertujuan untuk menutup Satoru Gojou.

Banyak watak baru

Juga, Shouta Goshozono menggantikan Park Sunghoo sebagai pengarah musim pertama anime.

Yuichi Nakamura sebagai Satoru Gojo, Junya Enoki sebagai Yuji Itadori, Yuma Uchida sebagai Megumi Fushiguro, Asami Setu sebagai Nobara Kogisaki, Takahiro Sakurai sebagai Suguro Getou, dan Aya Endo sebagai Iri Shoko boleh disebut antara lain.

Beberapa watak baharu kemudiannya diperkenalkan dalam siri ini, seperti Takehito Koyasu sebagai Toji Fushi-guro, Anna Nagase sebagai Riko Amanai, dan ramai lagi.

Fakta menarik tentang Jujutsu Kaisen Bab 2

Terdapat beberapa fakta menarik tentang Tonton Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14 Sari kata Hindi diterangkan sepenuhnya di bawah.

1. Plot

Musim pertama Jujutsu Kaisen berakhir dengan Painting of Death arc, yang diadaptasi daripada bab 55-64 versi manga.

Sementara itu, musim kedua Jujutsu Kaisen menampilkan arka masa lalu Gojo, mengadaptasi bab 65-79 manga. Dalam arka ini, peminat dapat melihat masa lalu Gojo dan Ghetto semasa zaman persekolahan mereka.

Bukan itu sahaja, musim kedua juga akan merangkumi Shibuya arc yang diperkenalkan dalam manga bab 136-79. Jadi, nampaknya peminat dapat menyaksikan detik Gojo dimeterai dalam musim 2.

2. Animasi yang paling menarik

Treler pertama untuk musim kedua Jujutsu Kaisen juga dikeluarkan pada 25 Mac 2023 oleh MAPPA. Treler menunjukkan animasi yang lebih baik daripada musim sebelumnya.

Peminat juga boleh menonton persembahan Gojo Satoru dan Geto Suguro semasa remaja. Selain itu, beberapa watak baharu turut diperkenalkan.

3. Siaran antarabangsa berbeza dengan Jepun

Walau bagaimanapun, masih tidak jelas bila peminat antarabangsa akan dapat melihatnya.

Dianggarkan peminat antarabangsa hanya akan dapat menonton Musim 2 pada 10 dan 11 Julai 2023.

kata akhir

Walau bagaimanapun, jika platform Crunchyroll menyiarkan semula Jujutsu Kaisen sebagai musim pertama, peminat antarabangsa boleh Tonton Jujutsu Kaisen Musim 2 Episod 14 Dalam masa sejam disiarkan di Jepun.

Bagi anda yang bingung mencari produk terbaru pakaian, elektronik dan sebagainya, semak terus di Shopee, sila klik pada pautan di bawah (Shopee).

Itu sahaja buat masa ini dan terima kasih kerana membaca artikel ini, jangan lupa untuk mengikutinya rujukan Berita Dapatkan Maklumat Menarik tentang orang lain. Bye…

Mengiklankan

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT