ADVERTISEMENT
Tips  

Tonton filem Harry Potter 1-8 dengan sarikata Indonesia, terokai dunia ajaib yang penuh dengan misteri!

ADVERTISEMENT

Mengiklankan

ADVERTISEMENT

RUJUKANNEWS.com – Bahagian keenam francais Tonton filem Harry Potter 1-8 dengan sarikata Indonesia Ia menawarkan suasana yang semakin gelap. Plotnya agak mengganggu kerana bahaya yang dihadapi Harry dan rakan-rakannya semakin mendalam.

Hari-hari di Sekolah Sihir dan Sihir Hogwarts nampaknya semakin tiada harapan apabila ancaman Pelahap Maut dan Voldemort terus muncul.

Mengiklankan

Jom tonton Harry Potter 1-8 dengan sarikata Indonesia

Tonton filem Harry Potter 1-8 dengan sarikata Indonesia
Tonton filem Harry Potter 1-8 dengan sarikata Indonesia, terokai dunia ajaib yang penuh dengan misteri! (sumber gambar: imdb)

berpasangan Tonton filem Harry Potter 1-8 dengan sarikata Indonesia Putera Berdarah Half dengan sarikata Indonesia menawarkan cerita yang sama sekali berbeza daripada sekuel sebelumnya. Jadi ia memberi kesan yang mendalam kepada mereka yang menontonnya.

Terokai dunia sihir misteri, tonton filem Harry Potter 1-8 dengan sub Indo

Jika anda melihat dengan teliti, sebenarnya Tonton filem Harry Potter 1-8 dengan sarikata Indonesia Cerita ini mempunyai dimensi yang sangat menarik, manakala bahagian lain adalah kisah cinta yang berlaku kepada Ron, Lavender Brown, Hermione dan Harry Potter bersama Ginny Weasley.

Kali ini Lord Voldemort meluaskan kawalannya ke atas dunia ajaib Hogwarts kepada dunia Muggle.

Sementara itu, Pelahap Maut, juga dikenali sebagai Pelahap Maut, menculik tukang kayu Greek Ollivander, memusnahkan kedainya, dan memusnahkan Jambatan Millennium di bandar London.

Sumpah misi tercapai

Ibu Draco, Narcissa, dan Bellatrix Lestrange meminta Severus Snape bersumpah supaya mereka dapat melindungi Draco dalam misinya.

Di kediaman Weasley, Harry bertemu kawan baiknya, termasuk Ron Weasley dan Hermione Granger.

Mereka kemudian berlari ke Diagon Alley dan melihat Draco bersama Pelahap Maut. Harry juga percaya bahawa Voldemort telah mengubah Draco menjadi salah seorang daripada mereka.

Sihir yang berkuasa

Sekolah Sihir dan Sihir Hogwarts mempunyai kawalan keselamatan yang sangat ketat supaya Pelahap Maut tidak boleh menceroboh masuk ke sekolah.

Profesor Horace Slughorn akhirnya kembali untuk mengajar Ramuan di Hogwarts, dan Severus Snape kini menjadi guru Pertahanan Menentang Ilmu Hitam.

Profesor McGonagall kemudian meminta Harry dan Ron menghadiri kelas racun Profesor Slughorn.

Peraturan darah campuran

Buku yang dipinjam Harry adalah milik seseorang yang berinisial ‘Putera Berdarah Separuh’ dan mengandungi arahan untuk membuat pelbagai ramuan dan azimat.

Hermione kemudiannya menjadi ingin tahu tentang watak “putera keturunan separuh”. Dia juga cuba mencari literatur mengenai nama itu di perpustakaan, tetapi tidak menemui petunjuk.

Semasa cuti Krismas, Harry meluangkan masa bersama Weasleys, Remus Lupin, dan Tanks.

Kenangan yang hilang

Selepas ini, Dumbledore mendedahkan kepada Harry kenangan Tom Riddle, yang merupakan nama sebenar Lord Voldemort, dan Profesor Slughorn.

apa tunggu lagi jom Tonton filem Harry Potter 1-8 dengan sarikata Indonesia Putera kacukan dengan sarikata Indonesia sekarang.

Dalam ingatan itu, Riddle bertanya kepada Profesor Slughorn tentang sihir gelap. Walau bagaimanapun, Slughorn mengubah ingatannya supaya orang lain tidak tahu apa sihir gelap yang mereka perkatakan.

Sihir hitam mula bermain

Dumbledore juga memberitahu Harry bahawa Slughorn melakukannya kerana dia takut perbualan mereka akan terbongkar suatu hari nanti.

Jika sihir gelap yang mereka bicarakan ditemui, Dumbledore segera percaya bahawa ini mungkin cara untuk mengalahkan Lord Voldemort.

kata akhir

Memandangkan masa ini sangat sesuai, tidak ada salahnya berbuat demikian Tonton filem Harry Potter 1-8 dengan sarikata Indonesia Putera kacukan sub-India.

Itu sahaja buat masa ini dan terima kasih kerana membaca artikel ini, jangan lupa untuk mengikutinya rujukan Berita Dapatkan Maklumat Menarik tentang orang lain. Bye…

Mengiklankan

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT