Adakah OCTAFX sah? Ketahui jawapannya di sini!

Mungkin kini ramai orang, termasuk pelabur baru, berminat dengan broker yang dipanggil OCTAFX. Sementara itu, yang lain mungkin mula tertanya-tanya sama ada OCTAFX adalah sah supaya mereka tidak menghalang keuntungan nanti.

Di samping itu, sesetengah mungkin meragui sama ada broker ini benar-benar bagus dan sesuai untuk jangka masa panjang. Sebelum anda mencuba terus broker bernama OCTAFX ini, anda harus melihat ulasan berikut terlebih dahulu:

Gambaran keseluruhan OCTAFX

Bagi mereka yang tertanya-tanya sama ada OCTAFX adalah sah, anda boleh mendapatkan jawapan penuh dalam penerangan ini. OCTAFX sendiri boleh dikenali sebagai salah satu jenis broker yang wujud pada skala antarabangsa.

Sekurang-kurangnya ratusan instrumen ditawarkan dalam broker ini, kira-kira 230 instrumen. Bermula dari saham biasa, forex, hingga menambah pelbagai komoditi tenaga, dan pastinya ada juga crypto. Bukan itu sahaja, emas perak turut ditawarkan di sini.

Broker jenis ini telah wujud sejak sekian lama dan berpusat di salah satu bandar di Hong Kong. Namun, pada masa ini terdapat beberapa satelit yang menyokong negara lain, termasuk Thailand.

Bagi mereka yang bertanya adakah selamat untuk menggunakan broker ini sekarang, sudah tentu jawapannya ya. Walau bagaimanapun, jika anda seorang pemula, anda harus berhati-hati dalam mengisi deposit untuk perdagangan kemudian.

Kelebihan memiliki OCTAFX

Selepas mengetahui jawapan sama ada OCTAFX sah, lebih baik mengetahui apa faedahnya. Mengetahui semua kelebihan yang ditawarkan oleh program broker ini boleh membantu meningkatkan peluang nasib kemudian:

  • Kelebihan pertama adalah kemudahan untuk pelabur yang baru mencuba. Sudah tentu, terdapat akaun demo yang akan membantu nanti.
  • Bukan itu sahaja, kini terdapat banyak tawaran lanjutan yang menarik di sini. Malah spread yang ditawarkan di sini boleh dikatakan paling rendah.
  • Kemudian bahagian pelaksanaan transaksi menjadi lebih cepat. Adalah mudah bagi pelabur untuk memilih untuk membeli atau menjual pada setiap dagangan.
  • Tambahan pula, sudah ada akaun khas untuk orang Islam. Lebih-lebih lagi bagi sesetengah orang yang ingin berniaga secara Halal.
  • Menariknya, jika anda menggunakan bantuan broker ini, ia mempunyai kelebihan dari segi komisen. Ini kerana broker ini tidak menerima komisen nanti.

Ciri-ciri yang telah disediakan

Ia tidak akan lengkap jika anda juga mengetahui ciri-ciri yang ditawarkan dalam broker. Bagi mereka yang berminat tetapi teragak-agak untuk mencubanya pada masa ini, lihat juga ciri-ciri berikut:

  • Ciri pertama dan paling penting dikenali sebagai alat dagangan. Di samping itu, capaian yang disediakan oleh ciri ini diakui sangat luas.
  • Kemudian terdapat ciri khas yang dipanggil Leverage. Ciri ini boleh dikatakan kunci kepada manfaat berterusan pada masa hadapan.
  • Terdapat juga ciri khas nanti untuk membincangkan yuran transaksi. Ciri ini biasanya boleh diakses oleh semua pencipta akaun sejak awal.
  • Di samping itu, terdapat ciri khusus untuk membincangkan penyelidikan dan analisis pasaran. Lebih-lebih lagi apabila ada pelabur baru yang berasa keliru nanti apabila berdagang.
  • Ciri terakhir yang paling dicari ialah ciri pendidikan. Malah terdapat ciri khas untuk webinar yang boleh anda manfaatkan.

Ini adalah penjelasan tentang kesahihan OCTAFX yang boleh difahami terlebih dahulu, terutamanya jika seseorang itu teragak-agak untuk mencubanya. Terdapat juga penjelasan tentang faedah dan kemudahan yang disediakan oleh broker ini.