10 Simulator Dagangan Saham Dalam Talian Percuma Terbaru untuk 2023, Anda Boleh Belajar Sambil Bermain!

REFERRALNEWS.com – Sebagai pendatang baru dalam dunia saham, pelaburan jenis ini mungkin menakutkan anda. Bagaimana jika anda membuat kesilapan dan kehilangan besar? Penyelesaian, tapak Simulasi perdagangan saham dalam talian percuma Boleh berlatih dulu

Dalam simulasi jual beli saham di laman web, hanya wang maya digunakan. Jika anda tersilap langkah, ia tidak akan memberi kesan sebanyak kesilapan dalam membeli dan menjual saham sebenar.

Senarai simulator dagangan saham dalam talian percuma terkini untuk 2023

10 Simulator Dagangan Saham Dalam Talian Percuma Terbaru untuk 2023, Anda Boleh Belajar Sambil Bermain! (Sumber gambar: freepik) | Gambar

Tidak seperti program dagangan langsung, yang mesti diluluskan oleh pengawal selia yang berkaitan, program simulasi tidak dipantau oleh mana-mana pengawal selia. Untuk membantu anda memilih, berikut ialah 10 apl Simulasi perdagangan saham dalam talian percuma untuk awak.

Anda boleh belajar sambil bermain, simulator dagangan saham dalam talian percuma

Malah, anda boleh belajar daripada kesilapan ini dan tidak mengulanginya apabila berdagang saham secara sebenar.

Dengan terus berlatih melalui Simulasi perdagangan saham dalam talian percuma Ini, perlahan-lahan anda pasti boleh menjadi pelabur.

Bukan sahaja sebagai bahan pendidikan, simulasi stok juga boleh menjadi hiburan harian dan media permainan anda.

Salah satu cara terbaik untuk belajar ialah belajar dengan melakukan atau belajar dengan melakukan. Tidak mengapa jika anda ingin belajar cara berdagang saham.

Kerana dengan belajar sambil berlatih, anda bukan sahaja mengenali teori, tetapi juga mengenali keadaan sebenar dalam bidang ini.

Perkara ini perlu ditekankan kerana pada masa ini terdapat banyak penipuan bertopengkan pelaburan atau pendidikan pelaburan dengan menjemput bakal mangsa untuk mendepositkan wang sebenar ke dalam permainan.

Selepas mangsa berulang kali mendepositkan dana, akaun permainan dikunci supaya mangsa tidak boleh mengeluarkan dana atau menutup akaun secara manual.

1. Stok sedikit

Pilihan Tapak Simulasi perdagangan saham dalam talian percuma Web First ialah Stockbit. Dengan pelancaran Bisnis, data simulasi Stockbit sepadan dengan apa yang berlaku di pasaran saham Indonesia.

Terdapat juga forum di mana anda boleh berbual dan berkongsi tentang pelaburan dan saham.

2. Simulator Saham Investopedia

Anda juga boleh memilih Simulator Saham Investopedia sebagai tapak simulasi saham anda.

Laman web rasmi mengatakan bahawa anda akan menerima wang maya $100,000 untuk mula belajar perdagangan saham.

3. Mereka yang terselamat di Wall Street

Adakah anda ingin bermain Simulasi perdagangan saham dalam talian percuma Dan menangi hadiah sebenar? Bertahan di Wall Street adalah jawapan anda.

4. Bagaimana pasaran berfungsi

Digunakan oleh lebih 400,000 pengguna, How the Market Works juga merupakan alternatif percuma untuk mempelajari tentang saham.

5. Pasaran saham maya MarketWatch

Satu tapak Simulasi perdagangan saham dalam talian percuma Kemudian alternatif itu dimiliki oleh syarikat media saham yang dipanggil MarketWatch.

Diperolehi daripada laman web mereka, MarketWatch Pasaran Saham Maya menawarkan anda permainan dagangan saham yang disesuaikan.

6. StockTrak

Walaupun mengikut laman web rasmi ia biasanya digunakan untuk pelajar atau pelajar. StockTrak Anda juga boleh menggunakannya sebagai tapak simulasi stok percuma.

Tapak ini juga menawarkan analisis portfolio, paparan grafik hasil dagangan dan banyak lagi.

7. Bursa saham maya global

Satu lagi pilihan tapak simulasi saham dipanggil Bursa Saham Maya Global. Seperti yang dinyatakan di laman web, pengguna simulasi ini datang dari negara yang berbeza.

Global Virtual Exchange juga menawarkan pusat latihan supaya anda sebagai pengguna boleh mengetahui lebih lanjut mengenai saham dan helah dagangan.

8. Perdagangan

apabila anda mengikuti Simulasi perdagangan saham dalam talian percumaanda juga akan diberikan pelbagai bahan tentang pelaburan saham untuk membantu anda memahami pelaburan saham dengan lebih baik.

9. Pasaran saham

Permainan pasaran saham juga merupakan pilihan yang boleh anda lakukan untuk mensimulasikan saham yang boleh menjejaskan ukuran prestasi anda.

10. Stesen Perdagangan

Wall Street mengesyorkan Zen TradeStation sebagai tapak simulasi saham.

Simulasi ini memberikan anda pelbagai alat penandaan dan analisis untuk menguji strategi anda sebelum melabur dalam saham.

kata akhir

Apabila memilih program Simulasi perdagangan saham dalam talian percuma Di atas, pastikan anda melihat hasil semakan sama ada di Google Play atau di App Store atau tapak lain.

Semak juga program pelaburan palsu yang ditutup oleh OJK untuk memastikan program yang anda pilih bukan penipuan.

Itu sahaja dan terima kasih kerana membaca artikel ini, jangan lupa nantikan rujukan Berita Dapatkan Maklumat Menarik tentang yang lain. Bye…